Paslanmaz çelik, olağan çelikten elan yüksek mukavemet ve korozyona peklik katkısızlar ve bu nedenle yangın bapsı yapımında yeğleme edilen bir malzemedir.
3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça münezzeh olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin nimsından, yağmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.
İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler kabul edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri hordaki şekilde sıralanabilir:
23/12/2022Genel Yüksekliği belirli bir seviyenin üstünde olan kuruluşlar bâtınin yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni dirilik kaybının önlenmesi hesabına olabildiğince önemli bir konumda bulunmaktadır. Binaların temel methallerinde yahut koridor bölümlerinde yangının içli bir biçimde meydana gelmesi özellikle faik katlı dokumalarda balkon yahut pencerelerden kopmak olabilir olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni dirimsel bir öneme ehil olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır bünyelarda arttırılan denetimler ile bile yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri kesif bir incelemeye bağımlı tutulur. Dokumaların iç aksamında kâin betonarme merdivenlerin haricinde, bünyeların dışında mevcut ve çıpa kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında birey kayıpları yaşanmasının önüne geçmektedir.
Yangın Kapısı Uygulama Amacı Yangın kapılarının üretim amacı beşer esenlığını koruyup yangın ve tütün gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. yangın kapısı Yangın bapsı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yerinde binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalı, kolay ve hariçya doğruca açılmalıdır.
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve işaretler kullanılır.
Binaların gestaltsına iyi kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı mimarisı ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi veya manevi kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.
Elektrikler kesik olduğunda birlikte geceleri parlayan bir strüktürda olan bu kırlar ciddi durumların minval göstericisidir.
Yangın merdiveni bapsı yararlanmaında dikkat edilmesi gereken öge bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem alışverişlevinin yitirilmemesi kucakin hem de merdivenin yalnızca amacı ciğerin kullanılabilmesi muhtevain bu unsura nazarıitibar edilmelidir.
Yangın Kapısı baz amacı insanoğluın zarar kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Tütün sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış kapısı ismi ile de malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın örgüda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriyetle endüstriyel tesislerde dü farklı düzlükı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu elde etmek dâhilin kullanılmaktadırlar.
Gestaltların yangınlardan korunması hakkında yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin konstrüksiyonlmasına müsaade verilmektedir.